We identify and protect products, people and premises!

Märgista

Toodete ja inimeste markeerimine

Kaitse

Töö- ja keskkonnaohutus

QR-koodi kasutusvõimalused

Vaktsineerimispassidega seoses on palju räägitud QR-koodist. Aga mis see QR-kood selline on?

QR-kood on olemuselt samasugune „vöötkood“ nagu iga päev poes Coca-Cola pudelitel näeme. Kui kaubanduses kasutatav kood on ühemõõtmeline, siis QR-kood on kahemõõtmeline ja mahutab seetõttu tunduvalt rohkem infot. Tänu sellele on QR-koodil palju laiatarbevõimalusi.

QR-koodi saab peita ükskõik millist infot: internetiaadresse, kontaktandmeid, tooteandmeid. Näiteks on vahel toote pakendil või karbis sees QR-kood, mis suunab otse toote kasutusjuhendile. Või siis suunab see tootja kodulehele, kust on võimalik leida varuosi, lisaseadmeid jms.

Pikka aega on erinevate koodide lugemiseks kasutatud spetsiaalseid vahendeid ehk vöötkoodilugejaid. QR-kood on aga väga levinud ja selle lugemiseks on tänapäeval juba peaaegu kõigil taskus vahend olemas – nutitelefon. Lihtsalt suuna oma telefoni kaamera koodile ja saad selles peituva info kätte.

Endale vajalikku QR-koodi on lihtne luua, ei ole vaja ulatuslikke teadmisi, kuidas QR-kood moodustub või mida iga punkt tähendab. Üks võimalus QR-koodi tegemiseks on kasutada internetis olevaid tasuta vahendeid, mis teevad sisse trükitud tekstist QR-koodi, mille saab pildifailina alla laadida.

Üksikute koodide tegemiseks võib see sobida, aga kui eesmärgiks on QR-koodid toodetele saada, siis on nende genereerimine, printimine ja paberi kleepimine aeganõudev. Kõige lihtsam lahendus sellises olukorras on kasutada etiketiprinterit ja tarkvara. Nii pead ainult sobiva teksti programmi sisse trükkima ja printerist tulevad välja QR-koodiga sildid, mille saad kleepida kuhu vaja, kas või näiteks oma mobiiltelefoni tagaküljele, et lihtsalt teistele enda elektroonilist visiitkaarti jagada.

Võta ühendust!